Skip to main content

MALZEMELER:

-1 kg kereviz

-1 havuç

-1 patates

-Yarım bardak iç bezelye (konserve).

-1- 2 avuç arpacık soğan

-Yarım bardak zeytinyağı

-Yarım demet maydanoz ve dereotu

-1 çay kaşığı şeker

-limon

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Kereviz talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan
ikiye ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye, çukur yerleri üste gelecek şekilde konur.

2- Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan zeytinyağda hafif kavrulur.

3- Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır.

4- Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara serpilir.

5- İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.

6- Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır.

KISA BİLGİ:

Kereviz, vitamin ve mineral madde yönünden çok zengin bir sebzedir.

Kereviz için Bir eczaneye bedel denir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]