Skip to main content

MALZEMELER:

-4 yumurta

-1 su bardağının 3/4’ü zeytinyağ (zeytinyağ, yarıdan çok)

-Yarım bardak yoğurt

-1 su bardağı zeytin (çekirdeği çıkmış ve doğranmış)

-3 su bardağı un

-1 kahve kaşığı tuz

-1 kahve kaşığı kuru nane

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-Yarım limon suyu

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır unlanır. Fırın yakılır.

2- Bir tencereye yumurtalar, yoğurt, zeytinyağ, limon suyu, tuz, nane konup karıştırılır.

3- Kabartma tozu ile elenmiş un ve ayıklanmış zeytin ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılır.

4- Orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.

5- Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır.

Not: Zeytinli ekmeğe kuru nane yerine kekik de koyabilirsiniz.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]