MALZEMELER:
-4 yumurta
-1 su bardağının 3/4’ü zeytinyağ (zeytinyağ, yarıdan çok)
-Yarım bardak yoğurt
-1 su bardağı zeytin (çekirdeği çıkmış ve doğranmış)
-3 su bardağı un
-1 kahve kaşığı tuz
-1 kahve kaşığı kuru nane
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
-Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanır unlanır. Fırın yakılır.
2- Bir tencereye yumurtalar, yoğurt, zeytinyağ, limon suyu, tuz, nane konup karıştırılır.
3- Kabartma tozu ile elenmiş un ve ayıklanmış zeytin ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılır.
4- Orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.
5- Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır.
Not: Zeytinli ekmeğe kuru nane yerine kekik de koyabilirsiniz.
Son yorumlar