Skip to main content

MALZEMELER:

-6 adet orta büyüklükte patates

-3 adet havuç

-500 gr. yoğurt

-Yarım su bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ

-3- 4 diş sarımsak

-Tuz-kırmızı biber (istenirse)

-1 su bardağı maydanoz yaprağı

YAPILIŞI:

1- Patatesler yıkanır, haşlanır, soyulur, rendelenir.

2- Havuçlar kazınır, doğranır, az su ile haşlanır, iyice ezilir.
Patatese katılır.

3- Tuzla dövülmüş sarımsak, yoğurt, sıvı yağ, kırmızı biber ilave edilir, hepsi karıştırılır.

4- Tabağa alınıp yıkanmış maydanoz yaprakları ile süslenir.

KISA BİLGİ:

Her gün şu besin gruplarından yeteri kadar yiyiniz:

1- Süt ve sütten yapılan yiyecekler

2- Et, yumurta ve baklagiller

3- Sebze ve meyveler

4- Ekmek, hububat, şeker ve yağ

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]