Skip to main content

MALZEMELER:

-4 yumurta

-1,5 su bardağı yoğurt

-4,5 su bardağı şeker (1 bardak hamura; 3,5 bardak şuruba)

-1 su bardağı un

-1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı ilave irmik

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

-Yarım limon suyu

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

1- 3,5 bardak şeker 3,5 bardak su ile kaynatılır. Köpüğü alınıp 1/4 limon suyu konur.

2- Yumurta sarıları, 1 bardak şeker, yoğurt, limon kabuğu
rendesi, limon suyu, elenmiş un, irmik, erimiş yağ, kabartma tozu bir kasede karıştırılır.
3- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılarak kar haline getirilir. Her ikisi birbirine karıştırılır.

4- Yağlanmış tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında 40- 50 dakika pişirilir.

5- Fırından çıkar çıkmaz şurup dökülüp kapak kapatılır. Hafif ateşte çevirerek şurup çektirilir.

Not: Başka bir terkip: 3 yumurta, 1 bardak şeker ile çarpılır. 1 bardak yoğurt, limon kabuğu rendesi, yarım limon suyu, 1 çay aşığı kabartma tozu koyup karıştırılır. Elenmiş 2,5 bardak un ilave edilir. Yağlanmış tepsiye boşaltılır. Orta ısılı fırında pişirilir. Üzerine hemen 4,5 bardak şeker, 4,5 bardak su ve 1/4 limon suyu ile hazırlanmış sıcak şurup dökülür ve kabarması için kapak kapatılır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]