MALZEMELER:
-4 yumurta
-1,5 su bardağı yoğurt
-4,5 su bardağı şeker (1 bardak hamura; 3,5 bardak şuruba)
-1 su bardağı un
-1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı ilave irmik
-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
-Yarım limon suyu
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
1- 3,5 bardak şeker 3,5 bardak su ile kaynatılır. Köpüğü alınıp 1/4 limon suyu konur.
2- Yumurta sarıları, 1 bardak şeker, yoğurt, limon kabuğu
rendesi, limon suyu, elenmiş un, irmik, erimiş yağ, kabartma tozu bir kasede karıştırılır.
3- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılarak kar haline getirilir. Her ikisi birbirine karıştırılır.
4- Yağlanmış tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında 40- 50 dakika pişirilir.
5- Fırından çıkar çıkmaz şurup dökülüp kapak kapatılır. Hafif ateşte çevirerek şurup çektirilir.
Not: Başka bir terkip: 3 yumurta, 1 bardak şeker ile çarpılır. 1 bardak yoğurt, limon kabuğu rendesi, yarım limon suyu, 1 çay aşığı kabartma tozu koyup karıştırılır. Elenmiş 2,5 bardak un ilave edilir. Yağlanmış tepsiye boşaltılır. Orta ısılı fırında pişirilir. Üzerine hemen 4,5 bardak şeker, 4,5 bardak su ve 1/4 limon suyu ile hazırlanmış sıcak şurup dökülür ve kabarması için kapak kapatılır.
Son yorumlar