Skip to main content

MALZEMELER:

-10 bardak et suyu

-Yarım bardak pirinç

-1,5 çorba kaşığı un

-1 yumurta

-2 bardak yoğurt

-2 çorba kaşığı yağ

-2 kahve kaşığı kuru nane

-1 kahve kaşığı kırmızı biber

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır.

2- Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır.

3- Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.

4- Kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.

KISA BİLGİ:

1- Pirinç, karbonhidrat değeri en yüksek bir hububattır.

2- Tansiyonu yüksek olanlar ekmek yerine her öğün 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç yemelidir (yağsız ve tuzsuz olarak).

3- Haşlanmış pirinç üreyi düşürür, ishallerde çabuk iyileşme sağlar.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]