Skip to main content

MALZEMELER:

-4,5 su bardağı un

-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-1 tatlı kaşığı şeker

-Bir kahve fincanı süt

-3 yumurta (1 tanesi üzeri için)

-Susam, çörekotu

-3 kahve kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, yağ, yumurta, tuz konup yoğrulur.

2- Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır.

3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Küçük simitler yapılır. Yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir.

4- Tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]