Skip to main content

MALZEMELER:

-3 Ayva

-3- 4 Elma

-3- 4 Armut

-1 kg. muşmula (döngel)

-1 kg. taze üzüm (veya 2- 3 avuç kuru üzüm)

-1- 5 bardak şeker

-20- 25 bardak su

YAPILIŞI:

1- Meyveler yıkanır. Muşmula ve üzüm taneleri bütün, ayva, elma ve armut kabuklu olarak dilim dilim kesilir. Hepsi karıştırılır.

2- Musluklu bir küp veya bidona bir kat meyve, bir kat şeker olarak yerleştirilir.

3- En üste tülbentle çıkılanmış küçük bir parça ekmek konur. 20- 25 bardak su doldurulur. Ağzı kapanır. Küp ara sıra sallanır. 15- 20 gün sonra içilebilir.

Not:

1) Tükenmezin olması, bulunduğu yerin ısısına göre değişir.

2) Suyu azaldıkça üzerine su ve şeker konur.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]