SİGARA, SOKAK KADINI GİBİDİR. NEDENLERİ:
Her köşe başında bulabilirsiniz.
Genellikle keyif için değil, ihtiyaçtan veya bağımlılıktan içilir. Sonra izmariti atar gidersiniz. Kimse arkasına bakmaz.
Her sigarayı sadece bir kere içebilirsiniz.
Yerlileri ucuz, yabancıları pahalıdır.
Yabancılarının daha güzel olduğu söylenir. Ama arkadaş ısmarladıysa yerli yabancı fark etmez.
Tek içimlik olduğu için her nefes önemlidir.
İçinize çekmediğiniz durumlarda bile kendi kendine yanıp biter.
Ulan ben bundan bir şey anlamadım paraya yazık oldu dersiniz. Sonra bir tane daha yakarsınız.
NARGİLE, GENELEV KADINI GİBİDİR. NEDENLERİ:
Sokak ortasında içilmez, belirli mekanları vardır.
Mekan ne kadar iyi ise çeşit o kadar çoktur.
Mekana girer oturursunuz, nargile ayağınıza gelir.
İçtikten sonra alıp götürürler. Sizin zahmet etmenize gerek olmaz.
Aynı nargileyi defalarca kullanabilirsiniz. Ancak bir dahaki sefere kadar, (ağızlık değişse bile) başkalarının o nargileyi kullandığını bilmek rahatsızlık verir.
Sigaraya göre içmesi daha uzun sürer. Ama çok abartırsanız mekanın sahibi “hadi kardeşim kalk da yeni müşteri gelsin artık” der gibisinden pis pis bakar.
Acemiler için ilk seferi kafa döndürücüdür. Adamı fena çarpar.
PİPO EV KADINI GİBİDİR. NEDENLERİ:
Sakin kafayla, evde rahat rahat içilmesi gereklidir. Sokakta veya işyerinde içilen bir şey değildir.
Sizden başka kimse o pipoya elleyemez, içemez.
Yeni alınan bir pipo öyle hemen pofur pofur içilmez. Ahşabın açılması, iç bölümün ateşle kavrulması gerekir. En azından 10-15 içimden sonra düzgün bir şekilde yanar hale gelir. O zaman bile keyifli bir içim için 5-6 ay geçmesi gerekir.
Pipo her gün her gün içilen bir şey değildir. Bir kere kullandıktan sonra bir iki gün dinlendirmek gerekir. Her gün içmeye kalkarsanız ağzınızda acı bir tat bırakır. (içerdeki katran+nikotin karışımı kurumadığından)
İçmeden önce hazırlaması uzun sürer.
Tütünü düzgün bir şekilde yerleştirmek ve yaktıktan sonra közün düzgün bir şekilde oluşması için tecrübe kazanmak gerekir.
Her piponun ayrı karakteri vardır. Birinde yaptıklarınız öbüründe işe yaramayabilir.
Yaktıktan sonra da çile bitmez. Ateşin sönmemesi için ateş arada bir alınan düzenli nefeslerle devamlı körüklenmelidir.
Söndüğü zaman tekrar yakılabilir ancak ağızda nahoş bir tat bırakır.
Eğer sönmüşse o gün için içmeyi boş vermeniz ağız tadı açısından daha mantıklı olacaktır.
Sigara veya nargile gibi her nefes içeri çekilmez. Bir ateşe (ateşi canlı tutmak için) bir bana şeklinde içmek gerekir. Duruma göre iki (veya üç) ateşe bir bana da olabilir.
İçip bitirdikten sonra da çile bitmez. Güzelce temizlemeli ve başköşeye kaldırılmalıdır. Yetirince nezaket göstermez, iyice temizlemezseniz, intikamını bir sonraki içiminizi zehir ederek alacaktır.
ALINTIDIR.
Son yorumlar