MALZEMELER:
-1 kg. biftek
-2 kaşık yağ
-1 soğan
-1 havuç
-1 kereviz
-1 patates
-2 diş sarımsak
-1 kaşık salça
-Yarım su bardağı kırmızı şarap
-Tuz, karabiber ve 1 defne yaprağı
YAPILIŞI:
1- Biftekler yağda kızartılıp tencereye alınır.
2- Aynı yağda küçük doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz, patates, defne yaprağı kavrulur.
3- Salça ve şarap konur. Etlerin üzerine yayılır.
4- 3- 4 bardak su ilave edilip biftekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.
5- Patates püresi, pilav ve makarna ile servis yapılır.
Not: İstenirse bifteklerle pişen sebzeler, kaşık yardımı ile süzgeçten geçirilir; etin üzerine sos olarak dökülür.
KISA BİLGİ:
Yetişkin bir insanın günlük protein (et, süt, yumurta, baklagiller) ihtiyacı kilosu başına 1 qr. dır. Örneğin, 65 kg. ağırlığındaki bir insanın günlük protein ihtiyacı 6- 5 gr. dır. Büyüme çağında ise bu miktar kg. başına 2- 3 gr. dır.
Son yorumlar