Skip to main content

MALZEMELER:

-6 yumurta

-1 su bardağı un

-1 su bardağı ve + 2 çorba kaşığı irmik

-4,5 su bardağı şeker

-Limon kabuğu rendesi

-2 çorba kaşığı limon suyu -1 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

1- 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır. 1 kaşık limon suyu katılır.

2- Yumurtalar ile yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. Limon suyu konup bir-iki kere daha çarpılır.

3- Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır.

4- Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir (25- 35 dakika).

5- Daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür. Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir. Böylece revani, 1,5 misli büyümüş olur.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]