Skip to main content

MALZEMELER:

-3 yumurta

-7 çorba kaşığı şeker

-7 çorba kaşığı un

-1 çay kaşığı kabartma tozu

-1 portakal kabuğu ve suyu

ŞURUBU İÇİN:

-1 portakal kabuğu rendesi

-2 portakal suyu

-4- 5 çorba kaşığı şeker

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.

2- Üç yumurta ile 7 çorba kaşığı şeker ve portakal kabuğu rendesi, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.

3- İçine portakal suyu ve kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır.

4- Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 30- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır, tabağa alınır.

5- Portakal kabuğu rendesi ve iki portakal suyu ile 4- 5 çorba kaşığı şeker bir taşım kaynatılıp soğumuş kekin üzerine gezdirilerek dökülür.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]