Skip to main content

MALZEMELER:

-3 su bardağı portakal kabuğu püresi

(kalın kabuklar tercih edilmeli)

-4 su bardağı şeker

-1- 2 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

YAPILIŞI:

1- Portakal kabukları yıkanıp bir kaç gün suda bırakılır.

2- Haşlanıp süzülür.

3- Fındık makinesinde çekilir.

4- Şeker katılıp karıştırarak yavaş ve uzun süre pişirilir. Limon tuzu veya limon suyu ilave edilip ateşten alınır. (Portakal suyu da katılabilir.)

Not: PORTAKAL KABUĞU REÇELİ İÇİN:

Kalın yafa kabuklarını dilimleyerek, haşlayınız. Suyunu süzüp kase ile kabukları ölçünüz. Kabukların 1,5 misli şekeri az su ile kaynatıp sonra haşlanmış kabukları koyunuz. Koyulaşınca 1- 2 portakal suyu ve az miktarda limon tuzu veya limon suyu katıp 5- 10 dakika sonra ateşten alınız.

GREYFURT KABUĞU REÇELİ İÇİN:

Kabukları iki gün suda bırakınız. Birkaç kere suyunu değiştiriniz. Haşlayıp suyunu süzünüz. Kabukların 1,5 misli şekeri az su ile kaynatıp koyulaştırınız. Kabukları koyup yavaş yavaş pişiriniz. İneceğine yakın limon tuzu veya limon suyu ve greyfurt suyu ilave edip 5- 10 dakika sonra ateşten alınız.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]