Skip to main content

MALZEMELER:

-6 küçük patlıcan

-250 gr. dana kıyma

-2 soğan

-2- 3 domates

-2- 3 sivri biber

-Yarım demet maydanoz

-3- 4 kaşık yağ

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır.

2- Yağda çevirerek kızartılır. Tepsiye yerleştirilip boydan boya,
bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.

3- İnce doğranmış soğan, biber, kıyma yağ ile kavrulur. Soyulup doğranmış domates ile de biraz çevrilir. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edilir.

4- Patlıcanların içine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir.

5- Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.

Not: Patlıcanlar enine doğranıp kızartıldıktan sonra üzerine aynı harç konup pişirilirse patlıcan oturma olur.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]