Skip to main content

MALZEMELER:

-5- 6 patates

-1 su bardağı ince bulgur

-3- 4 sivri biber

-10- 12 adet taze soğan

-1 demet maydanoz

-2- 3 çay kaşığı kimyon

-2 çay kaşığı kırmızı biber

-2 çay bardağı zeytinyağ

-1- 2 limon suyu, tuz

YAPILIŞI:

1- Patatesler haşlanıp soyulur, püre makinesinden geçirilir veya
rendelenir.

2- Bulgur ayıklanıp üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp kapatılır.

3- Patates, bulgur, tuz, kırmızı biber, kimyon, zeytinyağ, doğranmış biber, soğan, maydanoz ve limon suyu karıştırılıp yoğrulur.

4- Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır, servis tabağına yerleştirilir.

5- Marul yaprakları ve çiğ köfte salatası ile servis yapılır.

Not: İsterseniz; 3 yumurtayı çatalla çarpıp yağda omlet gibi pişiriniz. Patatesli bulgura ilave edip yoğurunuz. Diğer malzemelerle şekilleyiniz.

KISA BİLGİ:

Bulgur bol posalı bir besin olduğundan bağırsakların boşalmasını kolaylaştırır. Ayrıca B grubu vitamini yönünden zengindir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]