Skip to main content

MALZEMELER:

-6 orta büyüklükte patates

-3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır).

-5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (150 gr.)

-Yarım demet maydanoz

-2- 3 çorba kaşığı un, galeta unu

-Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı.

-Tuz ve karabiber.

YAPILIŞI:

1- Patatesler yıkanır, haşlanıp soyulur ve rendelenir.

2- Soğuyunca 1 yumurta, tuz, karabiber konup yoğrulur.

3- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, avuç içinde kayık gibi açılır. İçine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır. Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir.

4- Önce una, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırılıp kızgın yağda pembe kızartılır.

5- Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır.

Not:

1) Peynir yerine kıymalı iç de konabilir. (Kıyma, soğan, maydanoz, tuz, karabiber karışımı.)

2) İç koymadan şekil verilip, un, yumurta ve galeta ununa batırılıp kızartılırsa Patates Kroket olur.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]