HAMURUN MALZEMESİ:
-2, 1 /4 su bardağı un (2,5 bardaktan az)
-2 çorba kaşığı pudra şeker
-1 küçük paket margarin ve 1 parmak ilave (150 gr.)
-1 yumurta
-Yarım paket vanilya, limon kabuğu rendesi
İÇİNİN MALZEMESİ
-1,5 su bardağı fındık içi
-Yarım su bardağı pudra şekeri
-3 yumurta, limon kabuğu rendesi
-15- 20 adet iç badem, 2- 3 kaşık marmelat
HAMURUN YAPILIŞI:
1- Un elenir. 150 gr. yumuşak yağ, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı pudra şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır ve hamur yapılır. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
2- Merdane ile 3- 4 mm inceliğinde açılır. Papatya kalıplarının içine yerleştirilir. Ortasına bir çay kaşığı marmelat konur.
İÇİNİN HAZIRLANIŞI:
3- Makineden çekilmiş fındık, yumurta, pudra şeker limon kabuğu rendesi karıştırılır.
4- Kalıpların üzeri bu karışımla doldurulur. Kabuğu çıkarılmış ve ikiye ayrılmış badem Papatya şeklinde yapıştırılır.
5- Kalıplar tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.
Not:
1) Kalıpları yağlamaya gerek yoktur. Hamur yağlı olduğu için Pasta kolay çıkar.
2) Bu pasta için 15- 20 küçük papatya kalıbına ihtiyaç vardır.
Son yorumlar