Skip to main content

MALZEMELER:

-1 kg. kuşbaşı et (koyun veya süt danası)

-2- 3 çorba kaşığı sıvı yağ

-2 soğan

-3 patates

-3 havuç

-1 su bardağı konserve bezelye

-1 çorba kaşığı salça

-2 çay kaşığı kekik

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konur. Ateş üzerinde karıştırarak kavrulur.

2- Salça konur; biraz daha karıştırılıp 2- 3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.

3- Patates soyulur. Havuç kazınır. Küçük küçük doğranır.

4- Yumuşayan ete ilave edip kapak kapatılır. Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir. 5- 10 dakika sonra kekik serpilir, ateşten alınır.

KISA BİLGİ:

Konserve kutularının alt ve üst yüzeyleri yukarı doğru bombeli ise bozuktur. Kullanılması tehlikelidir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]