Skip to main content

(Amonyaklı pasta)

MALZEMELER:

-2 yumurta, 1 kahve fincanı süt

-1 kahve fincanı şeker, 1 tatlı kaşığı amonyak soda

-1 kahve fincanı erimiş margarin, aldığı kadar un

HAMURUN YAPILIŞI:

1- Yukarıdaki malzeme karıştırılır. Aldığı kadar unla orta yumuşaklıkta hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir.

2- Dört eşit parçaya ayrılır. 2 mm. İnceliğinde yuvarlak açılıp, fırında birer veya ikişer pişirilir.

3- Sıcakken üzerlerine krema sürülüp üst üste kapatılır. En üste dövülmüş fındık, ceviz veya hindistan cevizi serpilir. Yumuşak kalması için üzeri büyük bir tencere ile örtülür.

KREMA:

-15 çorba kaşığı şeker, 3çorba kaşığı oralet

-4 çorba kaşığı pirinç unu, 1 çorba kaşığı nişasta

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

-3 su bardağı su, 1 yumurta

BAŞKA BİR KREMA:

-2 yumurta

-1 su bardağı şeker

-2 kaşık nişasta

-750 gr. süt (3,5 su bardağı)

-1 küçük paket margarin (125 gr.) (Yapılışı oraletli krema gibidir.)

KREMANIN YAPILIŞI:

Bir tencereye yumurta, oralet, şeker, pirinç unu, nişasta konup karıştırılır. Yavaş yavaş su ilavesi ile karıştırılarak pişirilir. Ateşten alınınca yağ konur. Sıcak olarak kullanılır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]