Skip to main content

MALZEMELER:

-1 küçük paket margarin (125 gr.)

-2 su bardağı un

-2 yumurta

-3- 4 çorba kaşığı bal

YAPILIŞI:

1- Yağ ile un hafif ateşte pembe renkte kavrulur.

2- Sıcakken içine çatalla çarpılmış yumurta dökülüp parçalamadan karıştırılır.

3- Tabağa alınıp üzerine bal gezdirilir.

Not: Murtağa, bal koymadan biraz tuz serperek kahvaltıda yenebilir.

KISA BİLGİ:

Bal, arı ve çiçeğin müşterek meydana getirdiği kıymetli bir besindir. Bir arı, yarım kilo bal için çiçeklere 37- 000 kere gidip gelir. Bir günde kendi ağırlığının 10 misli nektar taşır. Balda çeşitli vitamin, mineral madde ve protein bulunur.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]