Skip to main content

MALZEMELER:

-10 bardak et suyu

-1,5 bardak kırmızı mercimek

-1 adet patates

-2 baş soğan

-1 çorba kaşığı un

-2 çorba kaşığı yağ

-1 yumurta sarısı

-Tuz, kırmızı biber

-1 bardak süt

YAPILIŞI:

1- Mercimek ayıklanır, yıkanır, patates soyulup rendelenir.

2- Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur.

3- Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş patates katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tel süz geçten kaşık yardımı ile geçirilir.

4- Yumurta sarısı ile süt çatalla çarpılır; çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır.

5- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Not: Çorbalara terbiye üç şekilde katılır.

1) Yumurta sarısı-süt karışımı

2) Yumurta sarısı-limon suyu karışımı

3) Yumurta sarısı-limon suyu-un karışımı

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]