MALZEMELER:
-1 kg. levrek (kefal, palamut, yayın)
-1 soğan
-2- 3 defne yaprağı
-1 çay kaşığı tane karabiber
-Tuz
RUS SALATASI İÇİN
-2 yumurta sarısı
-1,5 su bardağı zeytinyağ
-1- 2 limon
-1 çay kaşığı toz hardal
-2 patates (haşlanmış)
-1 havuç (haşlanmış)
-Yarım su bardağı iç bezelye(konserve)
-10- 12 küçük salatalık turşu(kornişon)
YAPILIŞI:
1- Balık temizlenir; iki üç parçaya ayrılıp, yıkanır;
sıcak suya konur. Kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, tane karabiber ilave edilip haşlanır. Suyunda soğutulur.
2- Balık küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır. Tuz ve karabiber serpilir.
3- Rus salatası hazırlanır. (4- 5 kaşık mayonez, üzerini süslemek için ayrılır.)
4- Balık eti, Rus salatası ile karıştırılır. Üzeri ayrılan mayonez ve turşu ile süslenir.
Not: Balığın haşlama suyunu Balık çorbası yapınız.
Son yorumlar