Skip to main content

MALZEMELER:

-1 kg. levrek (kefal, palamut, yayın)

-1 soğan

-2- 3 defne yaprağı

-1 çay kaşığı tane karabiber

-Tuz

RUS SALATASI İÇİN

-2 yumurta sarısı

-1,5 su bardağı zeytinyağ

-1- 2 limon

-1 çay kaşığı toz hardal

-2 patates (haşlanmış)

-1 havuç (haşlanmış)

-Yarım su bardağı iç bezelye(konserve)

-10- 12 küçük salatalık turşu(kornişon)

YAPILIŞI:

1- Balık temizlenir; iki üç parçaya ayrılıp, yıkanır;
sıcak suya konur. Kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, tane karabiber ilave edilip haşlanır. Suyunda soğutulur.

2- Balık küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır. Tuz ve karabiber serpilir.

3- Rus salatası hazırlanır. (4- 5 kaşık mayonez, üzerini süslemek için ayrılır.)

4- Balık eti, Rus salatası ile karıştırılır. Üzeri ayrılan mayonez ve turşu ile süslenir.

Not: Balığın haşlama suyunu Balık çorbası yapınız.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]