Skip to main content

MALZEMELER:

-1,5 su bardağı şeker

-3 yumurta

-2 su bardağı + 2 çorba kaşığı ilave un

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

-1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt

-Limon kabuğu rendesi

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-1 çorba kaşığı limon suyu

-6 çorba kaşığı marmelat

YAPILIŞI:

1- Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır, yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.

2- Kabartma tozu karıştırılmış un elenir. Yağ eritilir.

3- Şekerle yumurtalar çarpılır. Erimiş yağ ve yoğurt katılır.

4- Kabartma tozu ile elenmiş un, limon kabuğu rendesi ve limon suyu ilave edilip, karıştırılır.

5- Kağıtlı tepsiye yayılır. Orta ısılı fırında 15- 20 dakika pişirilir.

6- Kurutmadan uzun kenar boyunca sarılıp, açılır. Marmelat sürülüp kağıt çıkarılarak rulo yapılır.

7- Soğuyunca üzerine vanilyalı pudra şeker serpilir.

Not: İstenirse üzerine de marmelat sürülüp dövülmüş fındık yapıştırılır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]