Skip to main content

MALZEMELER:

-1 kg. şeker (5 su bardağı)

-90 gr. nişasta (3,5 dolu çorba kaşığı)

-1 kahve kaşığı krem tartar

-1 su bardağı kavrulmuş fındık

-1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

YAPILIŞI:

l-Şeker, 4 su bardağı ile kaynatılıp köpükleri alınır.

2- Nişasta 1 bardak su ile ezilip kaynayan şekerli suya ilave edilir. Karıştırarak pişirilir, koyulaştırılır.

3- Lokumun kıvamı şöyle anlaşılır: İçine temiz bir kaşık batırılıp soğutulur. Sakız gibi uzuyorsa ol muştur.

4- Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye boşaltılıp yayılır. Üzerine biraz nişasta serpilir ve bir gün bekletilir.

5- Ertesi gün nişastalar temizlenir. Yüzeyi kuru ise biraz su ile ıslatılır.

6- Tam kenarına sıra halinde fındık konur. Sarılarak silindir yapılır. Kenarları yapıştırılır.

7- İki parmak eninde dilimlere kesilip hindistan cevizi ile kaplanır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]