MALZEMELER:
-3 su bardağı un
-3 su bardağı şeker
-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
-2 çorba kaşığı margarin (erimiş)
-1 çorba kaşığı limon suyu
-2 su bardağı kızartma için zeytinyağ veya ayçiçek yağı
-1 tutam tuz
YAPILIŞI:
1- Yaş bira mayası, 1 tatlı kaşığı şeker, biraz su ile ezilir. Un, erimiş margarin, tuz konur. Yavaş yavaş su ilave edilerek ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapılır.
2- Üzerine örtülüp ılık bir yerde iyice kabarıncaya kadar mayalandırılır.
3- Şeker 3 bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınıp limon suyu katılır. Koyu olmayan bir şurup yapılır.
4- Yağ bir tencerede kızdırılır. Hazırlanan hamur sol avuç ile sıkılıp yağlanmış kaşıkla fındıktan biraz büyük alınıp yağa atılır.
5- Lokmalar kızarınca delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır (Fazla yağı emmesi için).
6- Bekletmeden soğuk şuruba atılıp 1- 2 kere karıştırılır.
Son yorumlar