MALZEMELER:
-500 gr. dana kıyma
-3- 4 adet kuru soğan
-1 su bardağı rendelenmiş havuç
-1 su bardağı ince bulgur (yarım bardak sıcak su ile kabartılır)
-Yarım su bardağı doğranmış ceviz içi
-6 adet yufka
-3 yumurta
-Tuz, karabiber
-1 su bardağı galeta unu
-2 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
1- İnce doğranmış soğan, 3 çorba kaşığı sıvı yağda hafif kavrulur. Kıyma ilave edilir. Suyunu çekince rendelenmiş havuç konur. 4- 5 dakika pişirildikten sonra ateşten alınır. Kabartılmış ince bulgur, ceviz içi, tuz, karabiber katılır. Bu harç 24 kısma ayrılır.
2- Yufkalar 8 parçaya bölünür (tamamı 48 adet). Bir parçanın üzerine yumurta akı sürülüp ikincisi üzerine yapıştırılır. Kıymalı harç konur, iki parmak genişliğinde gevşek sarılır (hepsi 24 adet).
3- Artan yumurta akı ve yumurta sarıları iyice çarpılır. Yufkalar önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: Kızartmayı küçük ve derin bir tencerede yapınız.
Son yorumlar