Skip to main content

MALZEMELER:

-1 litre süt

-1 paket salep (10 gr.)

-1 kahve kaşığı patates nişastası

-1,5 su bardağı şeker

-2- 3 parça damla sakızı

YAPILIŞI:

1- Bakır bir tencereye şeker, salep, nişasta, dövülmüş sakız konur. Yavaş yavaş süt katarak karıştıra karıştıra pişirilir.

2- Ara sıra karıştırarak soğutulur ve 10- 15 dakika çarpılır.

3- Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta ara sıra karıştırarak dondurulur. (Buzdolabını en soğukta çalıştırmak gerekir.)

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]