Skip to main content

Karniyarik

Yazar 26 Kasım 2007No Comments1 min read

Lezzetli bir karniyarik tarifi 🙂

Malzemeler

  • 6 patlıcan
  • 300 g kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 domates
  • Maydanoz
  • Salça
  • Tuz, karabiber
  • Sıvıyağ

Üzerine

  • 1 domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça

Yapilisi

  1. Patlıcanlar alacalı soyulup ortası kesilip tuzlu suda bekletilir. Yıkadıktan sonra kızartılır.
  2. Bu arada diğer malzemelerle karnıyarığın iç malzemesi hazırlanır.
  3. Kızartılan patlıcanlar fırın tepsisine yerleştirilir, kıyma harcı ile içleri doldurulur.
  4. Her birinin üzerine domates ve biber dilimi yerleştirilir.
  5. 1 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı salça sulandırılıp tepsiye dökülür.
  6. Domates ve biberler kızarana kadar fırında pişirilir.

Afiyet olsun

Diger resimli yemek yariflerini okumak isterseniz Anne Kedi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]