Skip to main content

MALZEMELER:

-2 su bardağı ince bulgur

-2 çorba kaşığı un

-1 çorba kaşığı nişasta

-1 yumurta akı

-2 çay kaşığı tuz

-1 çorba kaşığı kuru nane

SOSU İÇİN:

-1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı

-3- 4 diş sarımsak

-1 çorba kaşığı biber salçası

-1 tatlı kaşığı kırmızı biber

-1 demet maydanoz

-1 kahve kaşığı kimyon

YAPILIŞI:

1- Bulgur bir tencereye konur. Üzerine 1,5 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır.

2- Bulgur kabarınca, un, nişasta, yumurta akı, kuru nane, tuz konup iyice yoğrulur. (Gerekirse ara sıra su serpilir.)

3- Küçük toplar yapılıp ortaları parmak batırılarak çukurlaştırılır. Kaynar tuzlu suda 5- 6 dakika haşlanır.

4- Sudan alınıp servis tabağına konur.

5- Sarımsak ayıklanıp dövülür. Kızgın zeytinyağa ilave edilip karıştırılır. Biber salçası, kırmızı biber, kimyon, tuz atılıp köftelerin üzerine dökülür ve karıştırılır.

6- İnce doğranmış maydanoz yaprakları ile süslenir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]