Skip to main content

MALZEMELER:

-200 gr. yumuşak margarin (Büyük margarinin beşte dördü)

-1 yumurta

-1 çorba kaşığı yoğurt

-1 çay kaşığı kabartma tozu

-1 çay kaşığı tuz

-Aldığı kadar un

ÜZERİNE:

-1 büyükçe kabak

-1 adet soğan

-2 çarliston biber

-Küçük bir parça beyaz peynir (100-150 gr.)

-Yarım demet dereotu

-2 yumurta

-1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

1- Bir tencereye yumuşak margarin, 1 yumurta, 1 kaşık yoğurt, kabartma tozu ve tuz konup karıştırılır. Elenmiş un ile ancak birbirini tutacak, kısa sürede bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek serin bir yerde 10- 15 dakika dinlendirilir.

2- Hamur, unlanarak küçük bir tepsinin çapından daha büyükçe açılır. Tepsinin içine, kenarları biraz yüksek olarak yerleştirilir.

3- Kabak yıkanır, peynirle beraber rendenin iri tarafı ile rendelenir. Biber, soğan ve dereotu küçük küçük doğranır. 2
yumurta, tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır.

4- Bu karışım hamurun üzerine yayılır. Üzerine iki kaşık kadar sıvı yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak pişirilir. Ilık olarak servis yapılır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]