Skip to main content

MALZEMELER:

-3 kabak

-5- 6 adet taze soğan (veya 1 kuru soğan)

-2- 3 sivri biber

-Yarım demet maydanoz ve dereotu

-3 yumurta

-3- 4 kaşık un

-Tuz ve karabiber

-Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

1- Kabak kazınıp ince rendelenir. Doğranmış soğan, biber, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, yumurta, un konup karıştırılır.

2- Kızgın yağa kaşık kaşık döküp iki tarafı da kızartılır.

3- Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

Not: Mücveri, kabak yerine rendelenmiş patates ve ince doğranarak az haşlanmış pırasa ile de yapabilirsiniz.

KISA BİLGİ:

Bir su bardağı dolusu maydonoz yaprağındaki Cvitamini 10 portakaldaki C vitamini kadardır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]