Skip to main content

MALZEMELER:

-2 dana dili

-1 çay kaşığı tane karabiber

-Yarım demet maydanoz

-1- 2 dal kereviz

-2 soğan

-8 yaprak jelatin

-4- 5 salatalık turşusu

-2 katı pişmiş yumurta

-2 havuç (haşlanmış)

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Dil kazınıp yıkanır. Dörde bölünmüş soğan, maydanoz, kereviz, tane karabiber, tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır. (Düdük sesi geldikten sonra yarım saat pişirilir.)

2- Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük parçalara ayrılır.

3- Dil suyu süzülür. Yıkanmış jelatinler konup eritilir.

4- Turşu, yumurta, havuç küçük küçük doğranır. Etle karıştırılır. Buna jelatinli et suyu ilave edilir.

5- Kalıp ıslatılır. Hazırlanan karışım boşaltılıp buz dolabında dondurulur (3- 4 saat).

6- Kalıptan çıkarmak için, kalıp ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir. Etrafı Rus salatası ile süslenir.

Not: Et suyunun yağsız olması lazımdır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]