Skip to main content

MALZEMELER:

-1 kg. ıspanak kökü

-2 soğan

-2- 3 kaşık un

-3 yumurta

-Maydanoz ve dereotu

-Tuz, karabiber

-Kızartmak için 1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

1- Ispanak kökleri iyice yıkanır. Bir kahve fincanı su ile
az haşlanır. Suyu sıkılıp, incecik kıyılır.

2- İnce doğranmış soğan, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, yumurta ve un konup karıştırılır.

3- Kızgın yağa kaşık kaşıp dökülüp kızartılır.

4- Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

Not: İstenirse bu karışıma 3- 4 kaşık kavrulmuş yağsız kıymada konur.

KISA BİLGİ:

Lahana ve ıspanak şeker hastaları için yararlıdır. Ispanak’ta K
vitamini vardır. Bu vitamin kanın pıhtılaşmasına yarar kanamalarda
önemlidir).

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]