Skip to main content

MALZEMELER:

-1 kg. ıspanak yaprağı

-1 kaşık yağ

-1 kaşık un

-1 bardak süt

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Ispanak yaprakları yıkanır. Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesiyle haşlanır.

2- Suyu sıkılıp, ince ince kıyılır.

3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur, kıyılmış ıspanak ve süt konarak karıştırılıp pişirilir. Tuz, karabiber atılır.

Not:

1) Ispanak püresi et yemeklerinin yanına ve perhiz yemeği olarak kullanılır.

2) Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ konup değişik lezzette bir yemek yapılmış olur.

3) Ispanağın haşlanma suyunu çorbada değerlendiriniz.

KISA BİLGİ:

Rengi canlı olsun diye haşlarken ıspanağa soda atmak çok zararlıdır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]