Skip to main content

MALZEMELER:

-1 kg. biftek (ince dövülmüş)

-4 çorba kaşığı galeta unu

-3 çorba kaşığı un

-3 yumurta

-1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (Kızartma için)

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Bifteklerin iki tarafı tuzlanıp biberlenir.

2- Önce elenmiş una, sonra çarpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulanıp elle bastırılır.

3- Kızgın yağda kızartılıp patates tava ve salata ile servis yapılır.

Not: 1) Biftekler bir gece soğan suyunda bekletilirse daha lezzetli olur.

2) Biftekler una bulanmadan rende kaşara batırılırsa nefaseti artar.

KISA BİLGİ:

Hayvansal gıdalar zeka faaliyetlerini arttırır. Bilhassa proteinlerin zekaya etkisi 0-4 yaş arasıdır. Çünkü beyin ve sinir hücreleri bu ara gelişir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]