MALZEMELER:
-1 kg. biftek (ince dövülmüş)
-4 çorba kaşığı galeta unu
-3 çorba kaşığı un
-3 yumurta
-1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (Kızartma için)
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1- Bifteklerin iki tarafı tuzlanıp biberlenir.
2- Önce elenmiş una, sonra çarpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulanıp elle bastırılır.
3- Kızgın yağda kızartılıp patates tava ve salata ile servis yapılır.
Not: 1) Biftekler bir gece soğan suyunda bekletilirse daha lezzetli olur.
2) Biftekler una bulanmadan rende kaşara batırılırsa nefaseti artar.
KISA BİLGİ:
Hayvansal gıdalar zeka faaliyetlerini arttırır. Bilhassa proteinlerin zekaya etkisi 0-4 yaş arasıdır. Çünkü beyin ve sinir hücreleri bu ara gelişir.
Son yorumlar