Skip to main content

MALZEMELER:

-1 litre süt

-1,5 su bardağı şeker

-3 çorba kaşığı un

-3 çorba kaşığı kakao

-3 yumurta

-1 paket vanilya

-Limon kabuğu rendesi

-1 avuç iç fındık

YAPILIŞI:

1- Un, şeker, kakao, limon kabuğu rendesi ve yumurta sarıları bir tencerede karıştırılır. (Yumurta akları başka bakır bir tencereye ayrılır.)

2- Yavaş yavaş süt konur. Karıştırarak pişirilir. Ateşten alınıp
üzerine kapak örtülür (soğumaması için).

3- Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir. Sıcak
kakaolu kremadan 2- 3 kepçe katılıp karıştırılır. Sonra kremanın hepsi konur.

4- Kaselere boşaltılıp makineden çekilmiş fındıkla süslenir.

Not: Kremayı, yumurtanın sarı ve aklarını ayırmadan daha kolay yapabilirsiniz. Ancak yukarıda anlatılan tarif, daha hafif ve bereketli olur.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]