MALZEMELER:
-500 gr. dana kıyma (Et beklememiş ve sinirsiz olmalıdır.)
-1,5- 2 su bardağı ince bulgur
-3- 4 çay kaşığı acı kırmızı biber
-2 çay kaşığı kimyon
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 soğan
-2 çay kaşığı karabiber, tuz
SALATASI İÇİN:
-8- 10 tane taze soğan
-1 demet maydanoz
-4- 5 çay kaşığı sumak
-Yarım kahve fincanı zeytinyağ
-1 limon, tuz
YAPILIŞI:
1- Kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber ara sıra su serperek iyice yoğrulur.
2- Biber salçası ile de yoğrulduktan sonra avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır. Servis tabağına dizilir.
3- Taze soğan ve maydanoz ince doğranır. Kırmızı
biber, sumak, zeytinyağ, tuz ve limon suyu karıştırılır.
4- Köfte servis yapılırken salatası yanında verilir.
Son yorumlar