Skip to main content

MALZEMELER:

-1 su bardağı tahin

-2 limon suyu

-Yarım kahve fincanı zeytinyağ

-2 kahve kaşığı kimyon

-3 diş sarımsak

-1 kahve kaşığı tuz

-1 kahve kaşığı acı kırmızı biber

YAPILIŞI:

1- Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır.

2- Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir. (Sertleşmemesi için tuz en son konur.)

3- Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilir.Turşu zeytin v.s. ile süslenir.

KISA BİLGİ:

Sarımsak, damar sertliği, skorbüt (diş etlerinin kanaması) ve gut
hastalığı için faydalıdır. Yemeklere soğanla birlikte 2- 3 diş sarımsak koyarsanız hem faydasından hem de lezzetinden yararlanabilirsiniz.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]