Skip to main content

MALZEMELER:

-3 yufka

-1 tavuk göğüs eti (haşlarken: 1 küçük soğan, tane karabiber)

-125 gr. tereyağ veya margarin ya da sıvı yağ (4- 5 kaşık)

-2 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı un

-2 yumurta

-2- 3 diş sarımsak

-2- 3 çorba kaşığı sirke

-2- 3 çorba kaşığı kaşar veya dil peyniri rendesi

-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1- Tavuk göğüs eti yıkanarak 2 su bardağı kaynar suya bırakılır. 1 çay kaşığı tane karabiber, dörde bölünmüş bir soğan ve tuz ilave edilip et yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş haşlanır.

2- 25- 30 cm2 büyüklüğünde bir tepsi veya ısıya dayanıklı kap yağlanır. 3 yufka aralarına erimiş yağ sürülerek üst üste konur. Fırında pembe olarak pişirilir. Soğuyunca 2- 3 kepçe yağsız tavuk suyu gezdirilir.

3- SOSUN YAPILIŞI: Bir tencerede, un ile yoğurt iyice ezilir. Bir su bardağı yağsız tavuk suyu ilavesiyle karıştırarak pişirilir. Ilınınca yumurtalar kırılır, tuzla dövülmüş sarımsak ile sirke konup karıştırılır.

4- Tavuk suyu ile yumuşatılmış yufkalar istenen büyüklükte kare şeklinde dilimlenir. Her dilime bir parça tavuk eti konur; biraz yağ gezdirilir. Tuz, karabiber serpilir.

5- Hazırlanan sos dökülüp yayılır. Kaşar rendesi serpilir ve fırında pembe olarak pişirilir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]