Skip to main content

MALZEMELER:

-1 litre süt

-Yarım su bardağı pirinç

-1 su bardağı şeker

-1 çorba kaşığı nişasta

-2 yumurta sarısı

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Pirinç yıkanıp bir bardak su ile iyice haşlanır. (Suyunu çekmelidir.)

2- Süt ve şeker konur. 10 dakika kadar pişirilir.

3- Nişasta, yumurta sarısı yarım bardaktan az su ile ezilir.

4- Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kaşık alıp, alıştırma yapılır.

5- Sonra sütlaca katılıp karıştırılır. Ateşten alındıktan sonra vanilya konur.

6- Ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır. İçinde biraz su bulunan tepsiye dizilip fırında üstleri kızartılır. (Sıcaklık üstten gelmelidir.)

7- Kızarmış sütlaçların üzeri, kurumaması için bir tepsi ile örtülerek soğutulur.

Not: Sade sütlaç, yumurta kulanmadan yapılır. O zaman sütlaç fırınlanmaz; üzerine tarçın serpilir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]