Skip to main content

MALZEMELER:

-1 paket çubuk makarna (fırında makarna için özel kalın makarna)

-2 kaşık yağ

-2 kaşık un

-Yarım litre süt

-2 yumurta

-4- 5 çorba kaşığı rende kaşar

YAPILIŞI:

1- SOSU: Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt konup muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta tuz ve karabiber konup karıştırılır.

2- Tepsi yağlanır. Hazırlanan sostan biraz konup yayılır, kaşar rendesi serpilir.

3- Haşlanarak soğuk sudan geçirilmiş makarna sosun üzerine yayılır. Bastırılarak sıkıştırılır. Biraz erimiş yağ gezdirilir.

4- Geri kalan sos makarnanın üzerine dökülür. Üzerine kaşar rendesi serpilir ve fırında kızartılır.

5- Dilimlenip servis tabağına alınır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]