Malzemeler:
2 su bardağı ince köfetelik bulgur
1/2 su bardağı un
1 yumurta akı
Kimyon,karabiber ve tuz
Sosu için;
5 diş doğranmış sarımsak
1 fincan sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Varsa birazda biber salçası
Yapılışı:Yıkanmış bulguru,unu,yumurta akını ve tuzunu baharatını ekleyin yoğurun.Yoğurduğumuz köftemizi misket en biraz büyükşeklil verip yuvarlayın ve içine parmağınızı batırın.Bu köfteleri bir tencerede haşlayın ve süzün.Diğer yanda sosumuzu yapalım.Bir tavaya yağı kızdırın salçayı ve sarımsakları ilave edip.1-2 dk pişirin.Hazırladığımız bu sosu pişirmiş olduğumuz köftelerin üzerine dökün Köftelere zarar vermeden karıştırın.Hanımlar bunu çay saatlerinizde arkadaşlarınıza ikram
Son yorumlar