Skip to main content

MALZEMELER:

-10 bardak et suyu

-250 gr. kıyma

-1 avuç maydanoz yaprağı

-3 diş sarımsak

-2 soğan

-2- 3 bardak yoğurt

-2 kaşık yağ

-1/4 paket hazır erişte makarna

-1 kaşık salça

-2 kahve kaşığı kuru nane

-1 kahve kaşığı kırmızı biber

-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1- Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır.

2- İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır.

3- Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir.

4- Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır.

5- Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Not: Çorbaya, erişte yerine haşlanmış 1 su bardağı nohut konarak değişik lezzette bir çorba yapılmış olur.

KISA BİLGİ:

Sarımsak mide ve bağırsak faaliyetlerini artırdığından kabızlık çekenler için yararlıdır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]