MALZEMELER
30 adet
1 adet rulo katlı hamur
2 adet yumurta
harcı için:
4 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Tereyağını kızdırdıktan sonra elma rendesini ve şekerini 4 dakika ocakta çevirin. Soğumaya bırakıp, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Rulo katlı hamuru ikiye bölün. Parçalardan birini merdane yardımıyla un serperek yarı inceliğine gelecek kadar açın. Hamurun sizin tarafınızı yumurtalayın. Elma harcını hamurun kenasrından 2 cm boşluk bırakarak uzunlamasına çizgi olarak koyun, hamuru rulo sarın üzerine yumurta sarısı sürün ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. 1 cm kalınlığında dilimleyin ve 220 dereceli frında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Son yorumlar