Skip to main content

MALZEMELER:

-3 su bardağı un

-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-1 çorba kaşığı yoğurt

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-Limon kabuğu rendesi

-1 kahve fincanı pudra şeker

-Yarım paket vanilya

MARMELAT İÇİN:

-3 ekşi elma

-1 çay bardağı şeker

-Tatlı kaşığı tarçın

-1 avuç ceviz içi veya fındık (dövülmüş)

YAPILIŞI:

1- Elmalar soyulup rendelenir. Şeker konup karıştırılır. Su
koymadan hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca dövülmüş fındık, tarçın
katılır.

2- Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt, pudra şeker limon kabuğu rendesi, kabartma tozu konup yoğrulur.

3- 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. 9- 10 cm. çapında açılıp hazırlanan marmelat konur. Sarılır, kat yeri alta gelmek üzere ay şekli verilir ve tepsiye dizilir.

4- Orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.

5- Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.

Not: Kurabiyenin içine elma yerine, ceviz, toz şeker, tarçın karışımı da koyabilirsiniz.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]