Skip to main content

MALZEMELER:

-100-150 gr. bebe bisküvisi veya normal bisküvi

-3- 4 orta büyüklükte elma

-Yarım su bardağı toz şeker

KREMA İÇİN:

-3 yumurta sarısı (yumurta akları pastanın üzeri için kullanılacaktır)

-3 çorba kaşığı nişasta

-1 litre süt

ÜZERİ İÇİN:

-3 yumurta akı

-4 çorba kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:

1- Elmalar soyulup rendelenir, yarım su bardağı şekerle suyunu
çekecek şekilde pişirilir.

2- Bisküviler büyük dört köşe cam kaseye dizilir. Üzerine ılık elma püresi yayılır.

3- Alüminyum olmayan bir tencerede 3 yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı nişasta azar azar sütle ezilir. Sütün tamamı konup şekersiz olarak pişirilir. Karıştırarak soğutulur. Sonra elmaların üzerine yerleştirilir.

4- 3 yumurta akı, 4 çorba kaşığı toz şekerle çarpılıp katı kar haline getirilir. Kremanın üzerine yayılır.

5- Cam kase ortadan daha az sıcaklıktaki fırına konup yumurta akları Pembe olana kadar tutulur.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]