Skip to main content

MALZEMELER:

-4 çorba kaşığı sumak (dövülmemiş)

-4 su bardağı su

-1 çorba kaşığı un

-250 gr. kıyma

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

-1 kuru soğan

-1 çorba kaşığı biber salçası

-2- 3 sivri biber

-Tuz, karabiber

-1 su bardağı ince bulgur

-1 demet maydanoz

-3- 4 taze soğan

YAPILIŞI:

1- 4 çorba kaşığı sumak, 4 bardak su ile iyice kaynatılır.

2- Bir kaşık un, yarım bardak su ile ezilip kaynamakta olan sumaklı suya katılır. Ateşten alınıp durulmaya bırakılır.

3- İnce doğranmış soğan, biber ve kıyma yağ ile kavrulur. Biber salçası, tuz, karabiber konur.

4- Bu harca, durulmuş sumak suyu süzülerek ilave edilir. Kaynayınca l bardak ince bulgur katılıp orta ateşte pişirilir.

5- Sulu olarak ateşten alınıp karıştırılır. Servis tabağına alınıp üzerine ince doğranmış taze soğan ve maydanoz serpilir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]