Skip to main content

MALZEMELER:

-1 kg. koyun kuşbaşı eti

-3 avuç arpacık soğan

-3- 4 diş sarımsak

-2 kaşık yağ

-1 domates

-1 çay kaşığı kekik

-1 çay kaşığı karabiber

-2 defne yaprağı

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Düdüklü tencereye et, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur.

2- Su koymadan kapak kapatılır. Hafif ateşte 1 saat pişirilir.

3- Pilav ve salata ile servis yapılır.

KISA BİLGİ:

1- Düdüklü tencerede yemek pişirirken, suyu fazla buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir.

2- Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan, yakıttan tasarruf
sağlar, bilhassa vitaminler daha az ziyan olur.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]