Skip to main content

MALZEMELER:

-2 dana beyin

-1 soğan

-2 defne yaprağı

-Yarım bardak ayçiçek veya zeytinyağ (Kızartma için)

-1 avuç maydanoz yaprağı

-limon

-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1- Beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır.

2- Sıcak suya konur. Tuz, dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır, suyunda soğutulur.

3- Suyundan çıkarılan beyinler, boyuna 6- 8 parçaya dilimlenir. Tuz ve karabiber serpilir.

4- Dilimler önce una, sonra yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır. Fazla yağlı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

5- Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir.

KISA BİLGİ:

Beyinde, hayat için lüzumlu olan önemli maddelerin hepsi vardır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]