Skip to main content

MALZEMELER:

-3 su bardağı şeker

-2 su bardağı erimiş yağ

-6 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacaktır)

-1 su bardağı yoğurt

-1 çorba kaşığı mahlep

-2 çay kaşığı kabartma tozu

-2 avuç fındık

-Limon kabuğu rendesi

-Vanilya

-Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

1- Şeker, yumurta, yağ yoğurt, limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, çekilmiş fındık ve mahlep geniş bir kapta iyice
karıştırılır.

2- Aldığı kadar elenmiş unla orta yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak veya uzun şekil verilir.

3- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

4- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür.

Not: Hamur merdane ile 1,5- 2 cm. kalınlığında açılıp şekilli kalıplarla da kesilebilir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]