Skip to main content


Sebze Corbasi – 1

İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır.3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir.

Düdüklü tencere kullanılıyorsa 1 fincan su ile 10-15 dakika pişirilmesi yeterlidir. Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuçlar ve patatesler tamamıyla ezilerek püre şekline getirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır.3 çay fincanı s, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir. Elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilir.Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır.

Sebze Corbasi – 2

İçindekiler :

  • 2-3 yaprak ıspanak
  • 1 küçük patates
  • 1/4 kabak
  • 1/4 havuç
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

Yapılışı : Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir.

Sebze Corbasi – 3 (2 Porsiyon)

İçindekiler :

  • 1 küçük boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı mercimek, bulgur veya pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı : Sebzeler iyice yıkanarak küçük küçük doğranır. 1 yemek kaşığı tahıl unu , 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla pişirilir. Tel süzgeçten geçirilerek çocuğa verilir. 1 tatlı kaşığı tavuk eti yada dana kıyma katılabilir. Bebeklere et suyu verilmesi düşünüldüğü kadar yararlı değildir, etin kendisinin ezilerek verilmesi besleyicidir..Not: Çocuklara TUZ 12.aydan sonra çok az olarak verilebilir..

Yogurtlu Sebze Corbasi (1 porsiyon):

İçindekiler :

  • 1 kepçe yoğurt (125cc)
  • 1 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı : Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.

Mercimek Corbasi – 1

İçindekiler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Mercimek ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Ateşin altı kısılır, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir, ezilir, yağ eklenir.

Mercimek Corbasi – 2 (2 porsiyon)

İçindekiler

  • 2 yemek kaşığı mercimek
  • 1 boy havuç
  • 1 küçük boy patates
  • ¼ küçük dilim soğan
  • 1 çay bardağı su

Yapılışı: Bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay bardağı su konur. 1 küçük boy havuç, patates ve soğan rendelenip,1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pişirilir.

Pirinc – Mercimek Corbasi

İçindekiler

  • 1/2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1/2 yemek kaşığı pirinç
  • 1, 1/4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Mercimek, pirinç ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir, yağ eklenir. Çorba, pirinç yerine bulgur konarak da yapılabilir.

Tarhana Corbasi – 1 (2 porsiyon)

İçindekiler

  • Yoğurt (150 cc) (bir buçuk çay bardağı)
  • Buğday unu (2 yemek kaşığı)
  • Değişik sebzeler
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir.Ocaktan inmeye yakınaz zeytinyağı eklenir.

Tarhana Corbasi – 2

İçindekiler

  • 1 su bardağı su
  • 1/2 yemek kaşığı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı yağ

Yapılışı: Tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir. Tarhana acısız olmalıdır.

Yayla Corbasi

İçindekiler

  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı un

Yapılışı: Pirinç ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır. Ilımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir. Karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir.

Sutlu Corba

İçindekiler

  • 1 çay bardağı süt (100 cc)
  • 1 yemek kaşığı silme pirinç
  • Domates suyu (50 cc)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: bir tencereye süt konur 1 silme yemek kaşığı pirinç unu , yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek çocuğa yedirilir. Un katılmadığında çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.Not: Bebeklere inek sütü 1 yaşından önce verilmemelidir.

Nohut ve Kuru Fasulye Ezmesi

İçindekiler

  • 2 yemek kaşığı nohut veya fasulye
  • 1 çay kaşığı yağ
  • 2 su bardağı su

Yapılışı: Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 8-10 saat süreyle ıslatılır. Islatma suyu dökülür. Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen nohut, fasulye haşlama suyu içinde çatalla ezilir. Haşlama suyu dökülmez.

Etli Sebze Yemekleri (2 porsiyon)

İçindekiler

  • 30 gr. (1 köfte kadar) et
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan

Yapılışı: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir. Sebzenin türüne göre dolma şeklinde veya kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir.

Izgara Kofte

İçindekiler

  • 30 gr. yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma
  • çok az ekmek içi
  • çok az maydanoz

Yapılışı: Ekmek içi az ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında veya ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte yedirilebilir.

Yogurt

İçindekiler

  • 100 cc süt
  • 1 çay kaşığı yoğurt mayası

Yapılışı: Süt kaynatılır, 36-37 dereceye kadar (vücut ısısı) soğuması beklenir.1 çay kaşığı yoğurt (maya olarak) eklenir. Üstü örtülür, oda sıcaklığında kımıldatılmadan 3-4 saat bekletilir.

Muhallebi (4 ay-1 yaş arası)

İçindekiler

  • 100 cc su (1 çay bardağı)
  • 5 g pirinç unu (1 tatlı kaşığı)
  • 3 ölçek formül mama

Yapılışı: Pirinç unu soğuk suda karıştırılarak pişirilir. Ocak söndürüldükten sonra 3 ölçek doktorunuzun önerdiği formül mama eklenir. Ilık kıvamda yedirilir.

Muhallebi (1 yaş ve üzeri)

İçindekiler

  • (1 porsiyon -100 cc) / 1 çay bardağı
  • 100 cc süt
  • 5 gr. pirinç unu (1 tatlı kaşığı)
  • 5 gr. şeker (1 tatlı kaşığı)

Yapılışı: Soğuk süt temiz bir kaba konur. 1 tatlı kaşığı pirinç unu ilave edilerek ezilir, yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirdikten sonra şeker ilave edilir, ılık kıvamda bebeğe verilir.

Not: Kilolu bebeklerde şeker eklenmesi yapılmadan verilebilir. Kabızlığı olan bebeklerde 1 çay kaşığı sıvı yağ konulabilir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]